Stále více lidí zůstává přes letní sezonu v České republice a raději než utrácet spoustu peněz v zahraničí, vyrazí na dovolenou u nás. Ale je nutné vědět, kde najdete ty nejkvalitnější stezky, na nichž se nebudete nudit a budete mít dostatek příležitostí k lokálním výletům.

1.       Šumava
Pokud se vydáváte na dovolenou na Šumavu a hledáte nějaké stezky, kde byste mohli vyrazit na procházku, na kole nebo na koloběžce, poradíme vám. Zvolte si stezku mezi Novou pecí a Stožcem. Uvidíte nejenom krásnou přírodu okolo, ale pojedete také okolo Vltavy, respektive úzkého potůčku kousek od jejího pramene, můžete dojed až k Lipenské přehradě a podél ní až do Stožce. Celá trasa má patnáct kilometrů, je dostatečně široká a auta na ni nesmějí. Cesta je z kvalitního asfaltu, ale vzhledem k tomu, že tudy prochází trať železnice, několikrát musíte přes přejezdy. Cesta není pouze rovná, na několika místech klesá, jinde musíte do kopce.

2.       Račický kanál
Okolo Račického kanálu vede pětikilometrový okruh, jenž má neuvěřitelně hladký povrch. Příjemně se nad ním jezdí, a navíc máte přirozený výhled na kanál a dění pod vámi, na tribunách i na vodní hladině, kde často jezdí vodáci, hlavně veslaři.

3.       Bečva
Pokud hledáte na Valašsku některou ze stezek, zvolte si tu, které klesá podél proudu řeky Bečvy. Dostanete se z Velkých Karlovic do Vsetína nebo zpátky, záleží, jestli chcete jet do kopce nebo z kopce. Není náročná, ale měří celých třicet kilometrů. Projedete celkem přes osm obcí a nejspíš se nedá zvládnout za jeden den, pokud máte s sebou děti.
Okolo řeky je spousta odpočívadel a narazíte také na penziony a hotely.

4.       Zbraslav
Ta má celkem dvě části, protože je třicet pět kilometrů dlouhá. Je tu ale hodně lidí.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup